+31 (0)6 24 67 44 39

Orion Maxted – Human Simulation

januari 07, 2017 · recent ·  

performance Human Simulation van Orion Maxted in Frascati Amsterdam

 


Frascati Amsterdam

Human Simulation laat biologie-achtige processen los op de taal om een wereld te creëren waarbij verschillende schalen met elkaar worden vervlochten. Zo verbindt de voorstelling de zelfstandige regulering van de menselijke cel aan het drama van de liefde, of de werking van voedselketens aan de samenhang binnen de internationale politiek.
Orion Maxted’s systemische en algoritmische theater toont hoe een groep mensen die samen denken een computer kunnen vormen om zo tot nieuwe vormen van denken en voorstellen te komen. Vanuit een kleine geometrie, bestaande uit drie performers, worden verbindingen naar buiten gelegd in een poging de wereld te begrijpen.

Orion Maxted (Verenigd Koninkrijk) studeerde informatica voordat hij muziek en performance ging studeren, waarbij zijn focus ligt op het ontwikkelen van compositorische strategieën voor het genereren van ideeën. Zijn interesse ligt in de kruising van complexe systemen uit de cybernetica en de biologie met taal, subjectiviteit en muzikaliteit. Hij staat bekend om het maken van werken die gelijktijdig intrigerend zijn en toegankelijk voor een breed publiek.

concept & direction Orion Maxted
performers Laura Mentink, Loveday Smith, Thomas Dudkiewicz
co-produced by Frascati Producties, Amsterdam and Beursschouwburg, Brussels.